onsdag den 18. august 2010

Hvad er Ikat?



Jeg var forbigående gennem maj-nummeret af Elle Decor, hvor \ "trend alarm \" tippet os til den varme, \ "eksotiske motiv med gamle rødder. \" Ikat! Så den næste dag så jeg Heidi Klum afbilledet præsenterer \ "Project Runway \"-pris til Seth Aaron Henderson og hun er iført en Ikat stof kjole.

Hvad er Ikat (ē'kät)?
Ikat eller Ikkat, er en form for vævning, der bruger en modstå farvning proces svarende til tie-dye på enten filtet eller før trådene er vævet til at skabe et mønster eller design. En Double Ikat er, når både skud og skud er tie-farvet før vævning.

Ikats skabt af farvning af warp er den nemmeste at gøre. Før warp strenge er fastgjort til væven er arrangeret i bundter. Hvert bundt er bundet og farvet separat, således at et mønster vil opstå, når væven er sat op. Dette tager en god portion dygtighed. Den tæt pakkede bundter er dækket med voks eller andet materiale, der vil holde farvestoffer fra gennemtrængende. Processen gentages flere gange for yderligere colors.Here 's en Ikat mønster i bomuld, med Duralee (# 20.774-57):
I december 2008 skrev Design * Sponge \ "... selvom ikat har haft sine løb i hjemmet design verden i de seneste år eller deromkring (og har været på mode mange gange før) modeverdenen synes at bringe ikat tilbage igen med forår / sommer 2009 kollektioner. \ "

Gæt folk kan bare ikke komme væk fra tie-dye!

Bev & Mike
Landfair Møbler + Design galleri
Bliv Vores Fan på Facebook